Fjuula din hälsa

Engagera och motivera ditt team

Fjuula din hälsa

Engagera och motivera ditt team

Fjuul är en hälsoapp som inte bryr sej om kalorier eller steg, utan fokuserar på vad som egentligen är viktigt – ATT du rör dig och HUR du rör dig!

Din aktivitet omvandlas till Fjuul-poäng. Se det som en utmaning, eller jobba mot ett gemensamt mål. Öka välmåendet och stärk gemenskapen på arbetsplatsen. Ni förebygger sjukdomar och får mera energi för att orka bättre. Alla vinner.

Utmana ditt team!

Fjuula själv

Utmana ditt team

Stöd Project LIV

Hur stöder vi Project Liv?

Vi donerar 100 euro när ni köper en månadsplan för att stöda Project Livs arbete för barn med en långtidssjukdom.

Du bestämmer! Ju intensivare du tränar, desto snabbare kommer du upp i Fjuul-poäng.

Fjuula för en bättre hälsa!

 

Välj en månadsplan och kontakta oss, så fixar vi resten! Redan inom 24 timmar kan du och ditt företag börja Fjuula.

READY

390€/mån

inkl. 10 användare

6 mån

Innehåller: 1 Utmaning

Coach: Casual Coach

Support: Online

Tilläggsanvändare: 5€/st (min. 10st)

SET

290€/mån

inkl. 10 användare

12 mån

Innehåller: 1 Utmaning och 1 Välgörenhet

Coach: Casual Coach

Support: Fjuulrepresentant

Tilläggsanvändare: 5€/st (min. 10st)

READY

På kommande!

inkl. 10 användare

12 mån

Innehåller: 4 Utmaningar och 2 Välgörenheter

Coach: Performance Coach

Support: Hälsoevenemang

Tilläggsanvändare: 10€/st (min. 10st)

Tilläggslicenser kan köpas i set av 10 (5€/användare). Ex. för ett företag med 50 personer. Ni väljer Set-paketet och betalar 290€/mån för 10 licenser. För 40 licenser till betalar ni 200€ till i månaden. Ert pris blir 490€/mån.

Kontakta oss för att komma igång

Alla dina anställda får en individuell inloggningskod

Ladda ner Fjuul-appen och börja Fjuula!

För arbetstagaren

 • Motion minskar stress!
 • Regelbunden motion förbättrar minnet!
 • Får dig att må bättre och öka din kreativitet!
 • Fysiskt aktiva människor jobbar effektivare!
 • Appen är enkel att använda och blir en naturlig del av din vardag.
 • Målsättningar och teamkänsla skapar motivation, du behöver inte göra detta ensam.
 • Hälsofrämjande satsningar fungerar ofta som en snöbollseffekt. En god vana leder till en annan.

För arbetsgivaren

 • Din personal mår bättre!
 • Ett gemensamt mål ökar känslan av gemenskap!
 • Dina anställda känner att du som arbetsgivare bryr dig, det motiverar dem i sitt arbete.
 • Att visa att företaget bryr sig stärker företagets brand som arbetsgivare. Det här är värdefullt, speciellt för ett växande företag.
 • Lägre kostnader vad gäller företagshälsovård, dina anställda tar hand om sig.
 • Att använda Fjuul kräver lite, men ger mycket.

"Många joggingturer skulle ha uteblivit utan den här utmaningen"

Q&A

Dök det upp frågor? Ni kan läsa igenom vår sammanställning av vanliga frågor här under, ifall ni inte hittar svaret ni söker så är ni mer än välkomna att ta kontakt med oss!

Är det tungt att Fjuula?

Det behöver du inte vara orolig för! Fjuul optimerar din träning och prestanda baserad på individuella fitnessnivån och anpassar sig till dig med tiden.

Vad är Fjuul-poäng? Hur fungerar de?

Fjuuls algoritm konverterar rörelse från fysiska aktiviteter till MET (metabolic equivalent of tasks), VO2max och fitnessålder. Det här visas i appen som olika nivåer av intensitet, hälsosamma minuter och Fjuul-poäng.  METs värden kan variera mellan 0,9 när man sover till över 20 vid hård träning. Med andra ord, vi sköter det tekniska och du får fokusera på din träning!

Vad gör jag med mina Fjuul-poäng?

Fjuul poäng kan användas för att få olika slags fördelar av Fjuuls samarbetspartners, t.ex. ett förbättrat försäkringsskydd, eller fördelar och belöningar på arbetsplatsen. Fjuul poäng kan helt enkelt ses som den hälsosamma livsstilens valuta.

Vad skiljer Fjuul-poäng från kalorier?

Fjuul Poäng är ett enkelt och bra sätt att jämföra sina resultat med andra. Eftersom de erhållna Fjuul Poängen inte står i direkt förhållande till användarens fysiska egenskaper, vilket exempelvis är fallet för förbrukade kalorier, kan även personer av olika ålder, kön och vikt jämföra sina resultat med varandra.

Hur fungerar Fjuuls personliga träningsprogram?

Basversionen av Fjuul appen har vad vi brukar kalla Fjuuls vardagscoach (”casual coach”). Utformningen baserar sig på WHO:s rekommendation, enligt vilken alla borde röra på sig minst 150 minuter i veckan med medelhög intensitet (minst 3 METs), dvs. 30 minuter per dag, fem dagar i veckan. Med hjälp av Fjuul appen är det enkelt att se om den dagliga dosen uppfylls. Målsättningen är att komma upp till 30 minuter som överskrider intensitetströskeln. De här minuterna kallas i appen (”healthy minutes”). För att underlätta för användaren visas hur all aktivitet fördelas mellan de tre aktivitetsklasserna ”låg”, ”medel” och ”hög”. Fjuul poäng ges endast för den aktivitet, som faller under kategorierna ”medel” eller ”hög”.

Den här överskådligheten är viktig. T.ex. om man använder stegräkning som måttenhet uppfattar man ofta att man rört på sig väldigt mycket, trots att en stor del av de räknade stegen ofta kan falla under intensitetsklass ”låg”. Då har de tyvärr inte den hälsofrämjande effekt man kan föranledas tro.

För tillfället testas personlig coach som en tilläggsfunktion. Mer info om den kommer senare.

Hur blir Fjuul en del av min verksamhet?

Fjuul innehåller alla element för att du ska kunna lansera och köra välmåendeprogram för ditt företag. Användarnas data samlas in, tolkas och kan omvandlas till rekommenderade handlingar.

Vilka smartredskap kan jag ansluta till Fjuul appen?

 • Health App (Apple)
 • Garmin connect
 • FitBit
 • Suunto (endast workouts)
 • PolarFlow (endast workouts)
 • Google Fit
 • Sportstracker via annan t.ex. Apple Health
 • RunKeeperPro (Via annan)
 • Endomondo (Via annan)
 • Runtastic (Via annan)

Hur fungerar utmaningarna i Fjuul?

De utmaningar man ser i sin version av Fjuul appen är de som valts och gjorts tillgängliga av den Fjuul-partner man valt, t.ex. arbetsgivaren eller försäkringsbolaget. För att en samarbetspartner ska kunna ta i bruk en utmaning förutsätter vi att hela gruppens storlek är minst 5 deltagare. Däremot kan alla företag använda Fjuul utan utmaningarna.

Utmaningarna är frivilliga för enskilda användare. När man har valt att gå med, läggs ens personliga Fjuul poäng till den totala potten under den tid utmaningen är i kraft. Deltagarnas personliga poäng är inte synliga för andra. Om gruppens storlek är minst 10 deltagare kan deltagare anonymt jämföra den egna totala summan med övriga anonyma deltagares totalsumma.

Hur håller ni min information säker?

Fjuul använder dels sådana personuppgifter som användare själv anger vid registreringen, dels sådana personuppgifter som med användarnas samtycke överförs från den aktivitetskälla de valt, t.ex. Garmin Connect. Användare kan själva kontrollera sina uppgifter med de samtycken de väljer att ge.

Det här låter kul, hur börjar jag?

Teamet för in en kod i Fjuul-appen efter registrering. Användaren väljer vilken utmaning hen vill delta i. Sedan kan du jämföra din egen eller hela teamets framsteg.